[#32]
Re: A-EON - nowe informacje
Nie widzę, aby dyskusja schodziła z tematu. Rozmawiamy o szansach X1000. X1000 nie jest w hermetycznym środowisku ale na to jak się sprzeda ma wpływy nie tylko C= ale i MOS.
Zgadzam się, że środowisko jest przesycone kto chciał to już kupił SAM. Nie jest wykluczone, że nie śpieszą się z X1000 aby trochę nowa SAM się posprzedawała. Moim zadaniem nabywcami X1000 i tak będą ludzie, którzy mają już SAM i będą chcieli coś szybszego lub osoby chcące zastąpić stare A1.
To samo po części będzie miało miejsce w przypadku MOSa na PB. Jednak o ile PB może być uzupełnieniem kompa stacjonarnego szczególnie jak wyjdzie jeszcze MOS na G5, to nie można tego powiedzieć o tym że X1000 uzupełnia jeśli ktoś ma SAM.
Będzie szybciej, tylko SAM zostało wybrane nie dla tego, że była tańsza ale wyboru nie było.
Nowych ludzi (ale jednak mających wcześniej coś wspólnego z Amigą)łatwiej przekonać do testów MOSa bo sprzęt tani.
Mówię po sobie z niechęcią, ale jednak stwierdziłem że zaryzykuje te 300 PLN na sprzęt jak demo MOS mi się nie spodoba najwyżej sprzedam z niedużą stratą.
Trochę też zaczęły do mnie powoli docierać argumenty, że jednak OS4 idzie w złym kierunku, a lekkość systemu to z tych sztandarów OS4 powoli będzie znikać.
O ile AROS z MOS nie do końca konkuruje. To jednak OS4 i MOS są konkurencją w 100 %. O integracji społeczeństwa można zapomnieć moim zdaniem. Co komu bliższe serca tego będzie bronił i swoje chwalił.
Ostatnia edycja: 08.04.11 12:20:09